9 september 2020
19:30

Katrineholm Bandy

Referat: Tillberga - Katrineholm Bandy

En match som inleddes med en tyst stund för den i går efter längre tids sjukdom bortgångne Mats "Bulan" Engström pappa till lagets kapten Mårten. Bulan har verkat i Tillberga som spelare, ungdomsledare och materialare samt skridskoslipare under många år. Laget tillägnade denna match till Bulan och den seger som Tillberga tog i första omgången i den Allsvenska supercupen. Matchen som Tillberga kontrollerade med ett stort bollinnehav och skapade en mängd chanser som inte förvaltades med mål. Istället kunde Katrineholm ta ledningen på ett lyft som friställed Niklas Eriksson som ensam med TB:s målvakt Max Bergström gjorde mål. Tillberga fortsatte att trumma på och efter en vänster hörna kunde Jonathan Skärås med ett slagskott kvittera. Ett resultat som stod sig halvtiden ut.
ANdra halvlek fortsatte som i första med TIllberga i förarsätet och tog sedan ledningen med 2-1 efter ett fint spel mål. Där Emil Juhlén spelade fram Gustav Eriksson som gjorde målet. Tillberga fortsatte att styra spelet och pumpade på mot ett Katrineholm som såg tröttare och tröttare ut. i 72 andra minuten återigen efter fint spel friställdes Leo Wimo-Söderlund och ensam med målvakte och rundade honom och la enkelt in bollen till 3-1. Efer målet satt Katrineholm allt på ett kort och krigade till sig en reducering innan Tillberga punkterade matchen till 4-2 av Emil Juhlén på passning av Johan Söderström.
Summerat en stabil Tillberga insats som gav en bra start på Supercupen.